Werken en leven vanuit innerlijke kracht

samenHoe beter organisaties erin slagen hun kernwaarden in de praktijk van alledag tot uitdrukking te brengen, hoe effectiever zij zijn.

Hoe beter medewerkers hun persoonlijke kernwaarden / drijfveren in hun werk kwijt kunnen, hoe gemotiveerder zij zullen zijn.

Bewust sturen binnen een organisatie op de individuele en collectieve drijfveren is daarom een krachtige insteek voor organisatieontwikkeling. Duurzame vitaliteit en motivatie in uw werkleven ontstaat wanneer u trouw kunt blijven aan uw persoonlijke drijfveren. Twee basisideeën:

  1. ontwikkeling van organisaties lijkt op hoe mensen zich individueel ontwikkelen en is daarmee verbonden;
  2. de kernwaarden van organisaties en die van mensen vertonen sterke overeenkomsten.

 

Hoe groot of klein een organisatie ook moge zijn, ook voor het kleinbedrijf of als ZZP’er, begint organisatieontwikkeling met de ontwikkeling van mensen en ten tweede dat organisaties als levende systemen met eigen drijfveren beschouwd worden. Zo kan organisatieontwikkeling niet succesvol zijn zonder leidinggevenden die de ontwikkeling op kernwaarden en drijfveren mogelijk maken.

Het woord bezieling klinkt voor sommigen misschien ‘soft’, maar dat is het niet. Persoonlijke bezieling is te verbinden met de ‘ziel van een organisatie’. Hierdoor wordt de kans op persoonlijk geluk én betere resultaten aanzienlijk vergroot.

Bron:
Tiara Dijkhof geïnspireerd op een artikel van Het Ontwikkelaarsgilde

Leave a Comment

(0 Commentaren)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *